Koning+opent+Fonterra+en+A%2Dware+%28video%29
Nieuws
© Fonterra-Aware

Koning opent Fonterra en A-ware (video)

De kaasmakerij van Royal A-ware en de ingrediëntenfabriek van Fonterra in Heerenveen zijn gisteren officieel geopend door koning Willem-Alexander. Door het samenbrengen van twee linten heeft hij beide fabrieken symbolisch aan elkaar verbonden.

Na de officiële openingshandeling heeft Willem-Alexander een rondleiding door de zuivelfabrieken gekregen. De koning liet zich informeren over het ambacht van kaasmaken en het produceren van wei-ingrediënten.

Maar ook 'the state of the art'-machines en processen die beide fabrieken hanteren om kaas en hoogwaardige zuivelproducten te produceren kwamen aan bod.Strategische samenwerking

In Heerenveen werken het familiebedrijf Royal A-ware en zuivelcoöperatie Fonterra strategisch samen. Beide ondernemingen hebben een duidelijk focus op de lange termijn en stellen zeer hoge kwaliteitseisen aan de producten die zij produceren en de partners waar zij mee samenwerken.

Binnen deze langdurige strategische samenwerking produceert Royal A-ware authentieke kazen naar traditioneel recept en wordt de wei die vrijkomt in de kaasmakerij optimaal tot waarde gebracht in de naastgelegen ingrediëntenfabriek van Fonterra.

Kaas

Royal A-ware is een Nederlands familiebedrijf gespecialiseerd in het produceren, rijpen, verpakken en transporteren van het oer-Hollandse product kaas.

'Een eigen kaasmakerij sluit aan op de strategie van Royal A-ware om de keten van consument tot koe optimaal af te stemmen op wensen van haar klanten', vertelt bestuursvoorzitter Jan Anker van A-ware.

Eindgebruiker

De fabriek is onderdeel van Fonterra's volledig geïntegreerde mondiale supply chain, die rechtstreeks van melkproducent naar de eindgebruiker gaat.

Daarbij wordt gebruik gemaakt van Fonterra's productielocaties in Nieuw-Zeeland, Australië en Europa. Heerenveen is Fonterra's eerste fabriek in Europa die 100 procent in eigendom is en zelf wordt geëxploiteerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  7° / 2°
  90 %
 • Donderdag
  6° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 1°
  70 %
Meer weer