Meer+omzet%2C+minder+resultaat+A%2Dware
Nieuws
© NVT

Meer omzet, minder resultaat A-ware

De omzet van de A-ware Food Group steeg in 2013 met 3 procent naar 1,14 miljard euro. Het resultaat voor belastingen daalde met 34 procent naar 11,5 miljoen euro.

Vorig jaar heeft A-ware forse stappen gezet als het gaat om uitbreiding van de diensverlening naar de klanten. Zo is gestart met de bouw van een kaasfabriek in Heerenveen en een verpakkingslocatie in Almere. Verder is in Woerden een productielocatie geopend voor tapas en borrelhapjes.

Algemeen directeur Jan Anker is tevreden met het resultaat: 'Bij die investeringen geldt dat ‘de kosten voor de baat gaan'. Dat onderaan de streep opnieuw een mooi resultaat staat, stemt tot tevredenheid en geeft vertrouwen in de ingezette koers.'

Geen verwachting

Door de investeringen was het resultaat in 2013 wat lager dan het uitstekende resultaat van 2012, dit was conform de verwachting van de directie. In verband met de sterk veranderlijke omstandigheden op de kaasmarkt worden voor 2014 geen verwachtingen uitgesproken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / 5°
  10 %
 • Zondag
  14° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 7°
  40 %
Meer weer