Kruidenbedrijf VNK zoekt areaal in Flevoland

Kruidenbedrijf VNK in Biddinghuizen wil het areaal contractteelt voor met name peterselie komend jaar uitbreiden met zo'n 50 hectare.

Kruidenbedrijf+VNK+zoekt+areaal+in+Flevoland
© VNK

Het huidige areaal voor de verwerking van kruiden door VNK is 180 tot 190 hectare. 'Voor komend jaar streven we naar 200 tot 250 hectare', verklaart VNK-directeur Bauke van der Veen. De kruidenverwerker maakt nu nog gebruik van een vaste groep telers. 'Binnen die groep is mogelijkheid tot groei beperkt. We zijn echt op zoek naar nieuwe telers.'

Reden voor het contracteren van meer teeltareaal voor vooral peterselie is de forse uitbreiding van de droogcapaciteit op de verwerkingslocatie van VNK in Biddinghuizen. 'Wij hebben deze groei nodig om ruimte te bieden aan de mogelijkheden op de kruidenmarkt en om onze mondiale positie te versterken', stelt Van der Veen.

VNK verplaatste in 2005 de verwerkingsactiviteiten vanuit onder meer Elburg naar een nieuwe vestiging in Biddinghuizen. Deze locatie werd volgens Van der Veen zodanig ingericht dat de productiecapaciteit eenvoudig is uit te breiden.

Verdubbeling omzet

De afgelopen tien jaar realiseerde VNK een verdubbeling van de omzet en waarbij de productie van in Nederland geteelde kruiden verdrievoudigde. 'Onze productielijnen zijn 'state of the art', vertelt Van der Veen. 'Wij kunnen hier efficiënt kruiden produceren van de hoogste kwaliteit.'

VNK bestaat al meer dan 65 jaar. Het bedrijf ontwikkelde zich in de loop van jaren van een kleine regionale speler met een groot assortiment aan gedroogde kruiden tot een grote speler met een veel kleiner assortiment. Met name voor de kruidensoorten peterselie en valeriaan is VNK inmiddels de mondiale marktleider.

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 9°
  25 %
 • Zondag
  14° / 8°
  50 %
 • Maandag
  15° / 6°
  40 %
Meer weer