Twee+jaar+uitstel+voor+verplichte+drukregistratie
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Twee jaar uitstel voor verplichte drukregistratie

De verplichte voorziening voor drukregistratie op spuitapparatuur wordt met twee jaar uitgesteld tot 1 januari 2019.

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu schreef dit eerder vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Zij beantwoordt daarmee de CDA-fractie die vraagt waarom Dijksma niet definitief afziet van de drukregistratie.

In haar brief erkent Dijksma dat de periode tot 1 januari tekort is voor de praktijk om de benodigde acties uit te voeren. Zij spoort de sectoren wel aan om snel alternatieven uit te werken voor een eventuele aanpassing van de regelgeving.

Plan uitwerken

Voorzitter Jaap van Wenum van de LTO-vakgroep Akkerbouw is blij met het uitstel. 'Goed dat we de tijd krijgen om een plan uit te werken voor een betrouwbaar systeem om te komen tot driftreductie. Dan is deze drukregistratie in elk geval niet nodig.'

Volgens Van Wenum streeft LTO naar het samenstellen van een opschoonde lijst met driftreducerende doppen. 'Daarop staan dan geen doppen meer die alleen bij lage druk voldoende driftreductie geven.'

Weer

 • Zondag
  22° / 6°
  0 %
 • Maandag
  23° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  23° / 7°
  10 %
Meer weer