Sicko+Heldoorn+bemiddelt+in+pachtconflict
Nieuws
© Wikipedia

Sicko Heldoorn bemiddelt in pachtconflict

Oud-landbouwgedeputeerde Sicko Heldoorn (PvdA) van provincie Fryslân is door staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) aangesteld als bemiddelaar om de beoogde pachtherziening tot een goed einde te brengen.

'
Dat laat Van Dam in een brief aan de Tweede Kamer weten. Er ligt een slotakkoord over de pachtherziening dat onder leiding van initiatiefnemers, waaronder LTO Nederland van het akkoord van Spelderholt tot stand gekomen is.

'Helaas konden de BLHB (Bond van Landpachters en Eigen Grondgebruikers) en het NAJK (Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt) dit akkoord niet onderschrijven', motiveert Van Dam.

'Gezien het belang van breed draagvlak bij herziening van het pachtstelsel heb ik alle betrokken partijen uitgenodigd om onder leiding van een bemiddelaar met elkaar verder te praten om de laatste verschillen te overbruggen.'

Vertrouwen

Deze bemiddelaar heeft de staatssecretaris gevonden in de persoon van Heldoorn. Hij is momenteel waarnemend burgemeester van Dantumadiel (Friesland).

Van Dam meldt verder dat hij 'het volste vertrouwen in dat onder de partijen voldoende draagvlak aanwezig is voor de heer Heldoorn in de rol van bemiddelaar'. Heldoorn gaat zich nu oriënteren om vervolgens aan de slag.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  22° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 7°
  10 %
Meer weer