FrieslandCampina wil kunnen schakelen in melkafname

FrieslandCampina wil bij uitzonderlijke omstandigheden snel en effectief tijdelijke maatregelen kunnen nemen om minder melk op te halen. Dinsdag stemde de ledenraad van de coöperatie in met een aanpassing van het melkgeldreglement die dit mogelijk maakt.

FrieslandCampina+wil+kunnen+schakelen+in+melkafname
© Gertjan van der Wal

Door de aanpassing kan het bestuur van FrieslandCampina, op voorstel van de Executive Board, een besluit tot minder melkafname nemen. De Raad van Commissarissen moeten dit besluit van het bestuur goedkeuren, nadat de districtsraden zijn geraadpleegd.

Bij een tijdelijke maatregel die een coöperatieve regeling met zich meebrengt, worden de districtsraden niet gehoord. Dan is goedkeuring van de ledenraad vereist.

Fosfaatproductie

Volgens een woordvoerder van FrieslandCampina zou dit besluit geen verband hebben met de discussie rond de fosfaatproductie.

Bij uitzonderlijk omstandigheden kan het bijvoorbeeld gaan om een plotseling sterk stijgend melkaanbod waardoor een tekort aan verwerkingscapaciteit van de onderneming ontstaat. Maar ook om exportbelemmeringen, dierziektes en extreme weersomstandigheden waardoor de melk niet ingenomen en/of verwerkt kan worden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer