Ontslag+Van+der+Ploeg+bij+Hunze+en+Aa%27s
Nieuws
© De Kanaalstreek

Ontslag Van der Ploeg bij Hunze en Aa's

Bestuurder Wiebe van der Ploeg bij waterschap Hunze en Aa's heeft zijn ontslag ingediend. Over het waarom en hoe van zijn stap wil hij in de brief aan het algemeen bestuur niets kwijt.

De positie van Van der Ploeg als lid van het dagelijks bestuur stond begin oktober ter discussie. Volgens andere leden daarvan paste zijn bestuursstijl niet binnen het team. Dat is in een besloten vergadering van het algemeen bestuur op 5 oktober besproken.Daar bleek vervolgens dat hij onvoldoende steun had van het algemeen bestuur.

Omdat dergelijke beslissingen statutair alleen in de openbaarheid kunnen worden genomen, wil het waterschap de geheimhouding van die vergadering alsnog opheffen. Een advies van die strekking wordt vanavond behandeld in het algemeen bestuur.

Discussie

Van der Ploeg zegt zich verder niet meer met die discussie te willen bemoeien. 'Dat vind ik een gepasseerd station.' Wel vindt hij dat de discussie over zijn ontslag in de openbaarheid gevoerd had moeten worden.

Spanningsveld

Van der Ploeg constateert in zijn afscheidsbrief verder een spanningsveld bij het waterschap tussen bestuurlijke gedrevenheid, vernieuwing en transparantie tegenover behoudzucht en kostenoriëntatie. Een volgende dijkgraaf zou aan die eerstgenoemde kenmerken moeten voldoen, stelt hij vast.

Weer

 • Donderdag
  17° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  15° / 12°
  70 %
Meer weer