CNH%2FNew+Holland+koopt+Kongskilde
Nieuws
© Eigen Foto

CNH/New Holland koopt Kongskilde

CNH Industrial, het bedrijf achter het merk New Holland, neemt landbouwmachinefabrikant Kongskilde over. CNH is daarvoor een overeenkomst aangegaan met Kongskilde Industries.

Kongskilde stond sinds maart vorig jaar te koop. New Holland maakte er sindsdien geen geheim van op zoek te zijn naar een fabrikant van grondbewerkingsmachines.

De overname omvat de grondbewerkings-, zaai-, hooibouw en silageactiviteiten van Kongskilde. Het gaat om de merknamen Kongskilde, Överum en JF, allen onderdeel het Deense DLG-Groep.

De huidige structuur van de distributie en de dealer- en importnetwerk van Kongskilde blijven behouden. Zo willen Kongskilde en New Holland de continuïteit van de klantenservice veilig stellen.

Totaaloplossingen

De overname-overeenkomst is een belangrijke stap in de strategie van New Holland om innovatieve totaaloplossingen voor de landbouw aan te kunnen bieden. Meerdere fabrikanten streven er naar om full liner te worden.

'De overname van grondbewerkings-, zaai-, hooibouw- en silagemachines van Kongskilde voegt New Holland een belangrijk productassortiment aan het productaanbod toe', zegt New Holland topman Carlo Lambro.

Groeimogelijkheden

Het plan is om de producten van Kongskilde geleidelijk in de portefeuille van New Holland op te nemen. 'De overeenkomst opent groeimogelijkheden en vormt een sterke basis voor de verdere ontwikkeling van Kongskilde en haar producten', aldus Lambro.

De overname omvat onder andere twee productielocaties in Polen en Zweden. De transactie is nog afhankelijk van verschillende voorwaarden, zoals de wettelijk goedkeuringen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
 • Zondag
  10° / 4°
  70 %
Meer weer