Live demonstraties voederbieten in trek

Meer dan 200 telers, loonwerkers en adviseurs lieten zich deze week in Tilburg en Wapse bijpraten over de teelt, bewaring en vervoedering van voederbieten.

Live+demonstraties+voederbieten+in+trek
© limagrain

Het rooien en verwerken van de bieten was op het erf van akkerbouwer Wim van Zon en melkveehouder Robert Welhuis live te volgen. Welhuis voert jaarrond voederbieten in het rantsoen; zowel vers vermalen in de voermengwagen als versnipperd en ingekuild met de mais, 1 hectare voederbieten op 4 hectare snijmais.

Gestage groei

Voederbieten maken een gestage groei door in ons land. 370 landbouwbedrijven telen nu 710 hectare waarvan meer dan de helft inmiddels wordt ingevuld door rassen als Rialto, Monbrun, Ribondo en Tarine van Limagrain, die deze bijeenkomsten organiseerde.

'Met VEM-waarden van ruim boven de 1.100 zet dit gewas echt zoden aan de dijk', zegt Welhuis. 'Het is een smakelijk product dat als krachtvoervervanger prima past binnen mijn bedrijfsvoering. Daarmee een interessant derde gewas naast mais en gras.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer