Bookem+topt+weer+stierenindexdraai
Nieuws
© WWS

Bookem topt weer stierenindexdraai

Na de stierenindexdraai van woensdag is het opnieuw De-Su Bookem die de zwartbonte lijst aanvoert. Bij roodbont blijft Lowlands Bolero koploper. Meerdere nieuwkomers op basis van de eerste dochterinformatie melden zich hoog in de lijst.

Planet-zoon Bookem blijft zeer stabiel presteren met een vererving van + 1499 kilo melk en 110 totaal exterieur. De stier uit de WWS-stallen wint deze draai zelfs iets op Inet.

Hij wordt op de voet gevolgd door twee Snowman-zonen die voor de eerste maal cijfers op basis van dochterinformatie krijgen: Willem's Hoeve R Browning en Bouw Snowfever. Browning is met +1894 kilo een echte melkstier.

Snowfever is drager van het erfelijke gebrek CDH, maar met +1431 melk, slecht een kleine min in eiwit (-0,09) en 114 totaal exterieur, populair bij veel melkveehouders.

Nieuwe roodbonte toppers

Bij Roodbont voert Lowlands Bolero de lijst aan. Meer opvallend in deze index zijn de nieuwkomers uit de stallen van KI Kampen en KI Samen.

Respectievelijk Youri (v. Jerudo) en Eragon P (v. Fidelity) krijgen hun eerste fokwaarden op basis van dochterinformatie en staan hoog in de lijst.

Uier en totaal exterieur

Youri scoort vooral door een +0,55 voor vet en + 0,23 voor eiwit, in combinatie met 111 voor uier en totaal exterieur. De hoornloze Eragon is vooral sterk allround. Hij combineert +638 melk met -0,02 voor vet en +0,05 voor eiwit.

Voor exterieur scoort hij 107 voor het totaal. Op frame komt zijn score niet hoger dan 99.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
 • Maandag
  4° / 0°
  20 %
Meer weer