Werelderfgoedstatus landbouwkoloniën stap verder

De lokale overheden in Vlaanderen en Nederland hebben ingestemd met indiening van het nominatiedossier voor de Koloniën van Weldadigheid als Unesco Werelderfgoed. Uiteindelijk besluiten de twee ministerraden tot indiening bij het UNESCO Werelderfgoedcomité in Parijs.

Werelderfgoedstatus+landbouwkoloni%C3%ABn+stap+verder
© Joost de la Court


De Drentse gedeputeerde Cees Bijl: 'Sinds 2012 is door de veertien samenwerkende partijen hard gewerkt aan het opbouwen van het nominatiedossier. Het is mooi te zien dat we nu weer een stap dichterbij die werelderfgoedstatus komen.'

De komende maanden staan in het teken van de completering van het nominatiedossier. Bijl: 'We zijn heel blij met het gegroeide draagvlak. Hier gaan we op voortbouwen. We blijven de omgeving betrekken. Op naar Parijs.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 5°
  75 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  40 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  45 %
Meer weer