Gelderland+steunt+inwoner+die+natuurproject+oppakt
Nieuws
© William Hoogteyling

Gelderland steunt inwoner die natuurproject oppakt

Provincie Gelderland gaat haar inwoners stimuleren en helpen om goed voor de natuur en landschap te zorgen.

Het gaat om activiteiten van inwoners zoals het aanleggen, beheren of verbeteren van groen, landschap of natuur. Maar ook om activiteiten die inwoners hierbij betrekken. Ook ondersteunt de provincie het delen van kennis en ervaringen. Door deze activiteiten te stimuleren neemt de betrokkenheid bij natuur, groen of landschap toe, zo verwacht de provincie. Vanaf 1 oktober is de bijdrage digitaal aan te vragen.

Bestemmingsplan

De provincie gaat financieel bijdragen aan het inhuren van kennis of advies op het terrein van natuur en landschap. Ook aan het organiseren van bijeenkomsten, opstellen en verspreiden van informatiemateriaal en het geven van voorlichting wil de Provincie bijdragen.

Voorwaarde is dat de activiteit past in het bestemmingsplan én de grondeigenaar instemt met de activiteiten. Aanvragers, minimaal 5 inwoners, moeten zelf ook een kwart betalen. De provincie stelt hiervoor een bijdrage van 1.000 euro tot maximaal 5.000 euro beschikbaar. Gebieden die zijn opgenomen in het natuurbeheerplan, zijn uitgesloten voor deze bijdrage.

Inzet bewoners

Voor inwoners die zich hebben georganiseerd in een stichting of vereniging, en voor organisaties die burgerbetrokkenheid bevorderen, stelt de provincie een hogere bijdrage beschikbaar tot maximaal 50.000 euro. Aan deze bijdragen worden wel meer eisen gesteld. Eind 2017 evalueert de provincie de regeling om te kijken in hoeverre deze bijdraagt aan het vergroten van de inzet van inwoners aan natuur, groen en landschap.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / -1°
  40 %
Meer weer