Bij voldoende zaai geen verlaging LLB's

Bietentelers die wel voldoende areaal hebben ingezaaid maar vanwege omstandigheden niet in staat zijn om hun toewijzing vol te leveren, worden niet gekort op hun LLB's.

Dit meldt de raad van beheer van Cosun deze week als geruststelling voor bietentelers die dit jaar te maken hebben met ernstige gewasschade en opbrengstderving door de extreme weersomstandigheden tijdens het groeiseizoen. Met name in Noord-Limburg en gebieden in Oost-Brabant worden dit jaar vanwege wateroverlast diverse bietenpercelen niet eens geoogst.

Bij de toewijzing van LLB's (ledenleveringsbewijzen) voor 2017 is als voorwaarde gesteld dat de toewijzing voor dit jaar vol geleverd wordt. Als dat niet zou gebeuren dan kon Cosun na de campagne alsnog de toewijzing van LLB's voor 2017 verlagen.

Geen individueel verzoek

Cosun past nu geen verlaging van toegewezen LLB's toe als blijkt uit de gemiddelde suikeropbrengst van afgelopen vijf jaar dat een bietenteler voldoende areaal heeft ingezaaid. Telers hoeven bij Cosun geen individueel verzoek in te dienen om een beroep te doen op deze regeling.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer