Duitsers dol op Nederlandse landbouw

De export van Nederlandse landbouwproducten naar Duitsland is in vijf jaar tijd fors toegenomen. Tussen 2010 en 2015 kwam dit neer op een groei van 3 miljard euro. Dat meldt CBS in de nieuwste editie van de Internationaliseringsmonitor.

Van de landbouwgoederen die Duitsland importeert uit Nederland staan bloemen en planten op één (2 miljard euro). Op de tweede plaats komen groenten (1,7 miljard euro), gevolgd door kaas (0,9 miljard euro), veevoer (0,9 miljard euro) en levende dieren (0,8 miljard euro).

Bloemen en planten zijn niet alleen de grootste productgroep maar kennen ook de sterkste groei met 265 miljoen euro. Deze wordt op de voet gevolgd door groente (+ 258 miljoen euro) en fruit (+ 214 miljoen euro).

Babymelkpoeder

Ook de import van bereide voedingsmiddelen, zoals babymelkpoeder en ketchup, (+ 137 miljoen euro) en kaas (+ 135 miljoen euro) groeide aanzienlijk. Het Nederlandse aandeel in de Duitse import is het grootst bij eieren (71 procent), bloemen en planten (60 procent), levende dieren (58 procent), margarine (53 procent) en bereide oliën en vetten (48 procent).

Ondanks de groei van de export naar Duitsland nam het aandeel van Nederland in de totale Duitse import van landbouwgoederen licht af doordat de landbouwimport uit andere landen harder steeg.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer