Agrodivisie BASF verwacht forse omzetstijging

Chemieconcern BASF gaat ervan uit dat de wereldwijde omzet van de divisie gewasbescherming de komende tien jaar toeneemt tot zo'n 8,8 miljard euro. Dat is 3 miljard euro meer dan de omzet in 2015. De verwachte groei is vooral gebaseerd op de introductie van nieuwe producten, zoals de nieuwe triazool Revysol, en marktgroei wereldwijd.

Agrodivisie+BASF+verwacht+forse+omzetstijging
© Nieuwe Oogst

Harald Schwager, lid van de hoofddirectie van BASF, gaf gisteren tijdens een grote persconferentie of het hoofdkantoor van het concern in Ludwigshafen een toelichting op de ambitieuze omzetprognose.

Schwager vertelt dat BASF ervan uitgaat dat het concern de groei in omzet op eigen kracht kan realiseren. 'Onze strategie is dat we geen grote consolidatie nodig hebben om een belangrijke speler in de markt te blijven. Wel zijn we altijd op zoek naar nieuwe partners voor uitbreiding van onze portfolio en ook bereid daarin te investeren.'

Daarmee reageerde Schwager op de vele vragen van de aanwezige journalisten of BASF net als Bayer en Monsanto en nog meer chemische concerns ook bezig is met het zoeken naar een grote fusiepartner. De topbestuurder benadrukt tevens dat BASF geen meerwaarde ziet in uitbreiding van de agrarische divisie met zaaizaden.

Moeizaam jaar

De grote groei van de omzet is dit jaar overigens nog niet ingezet. Uit de halfjaarcijfers over 2016 blijkt dat de omzet van de divisie gewasbescherming 9 procent achterblijft bij vorig jaar. Schwager erkent dat het jaar moeizaam is gestart vanwege de lage prijzen van landbouwproducten, valutaproblemen en ook de Brexit.

'Nu streven we ernaar om dit jaar in elk geval de omzet van 2015 te evenaren. De groei betreft een periode van tien jaar, daarvoor hebben we nog de tijd.' Schwager verwijst onder meer naar de afgelopen tien jaar toen de omzet van gewasbeschermingsproducten bij BASF steeg met 75 procent.

Nieuw R&D-centrum

Overigens gaat BASF ervan uit dat in 2020 zo'n 500 miljoen euro van de omzet gehaald wordt uit de niet chemische oplossingen die het concern biedt voor de gewasbescherming. Om de ontwikkeling daarvan te stimuleren is afgelopen jaar in Limburgerhof een R&D-centrum voor biologische producten en zaadbehandeling geopend.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer