WUR+gaat+met+app+eetgedrag+volgen
Nieuws
© Wageningen UR

WUR gaat met app eetgedrag volgen

Wageningen UR lanceert een app die inzicht geeft in het wat en wanneer een consumenten eet. De gebruiker krijgt hierdoor inzage in zijn consumptiepatroon. Productontwikkelaars kunnen dankzij de data nieuwe producten en strategieën ontwikkelen.

FoodProfiler, zoals de nieuwe app heet, stuurt gebruikers een- à tweemaal daags een reminder om in te vullen wat je de laatste twee uur hebt gegeten. Deze data wordt anoniem verzameld. Na ongeveer twee weken is er genoeg data om een profiel te voltooien.

De app brengt in kaart hoe vaak mensen een bepaald product of productcategorie eten en waarom mensen eten wat ze eten. Ook wordt duidelijk op welk moment van de dag wordt gegeten. Ook verschillen tussen demografische groepen en regio’s of steden worden in kaart gebracht. ‘Consumenten willen steeds vaker inzicht in hun eigen voedselpatroon en de impact die hun keuzes heeft’, stelt WUR.

Aanslaan

Volgens de ontwikkelaars van de app biedt deze wetenschappers en beleidsmakers inzichten om de gezondheid en duurzaamheid van de maatschappij te optimaliseren. Overheid en bedrijfsleven kunnen beleid en productontwikkeling beter af te stemmen op de behoeften en het gedrag van de consument. De kans is dan veel groter dat strategieën om gezondheid en duurzaamheid te stimuleren ook daadwerkelijk aanslaan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
Meer weer