Mogelijk terugroepactie Velactis

Er komt mogelijk een Europese terugroepactie van het diergeneesmiddel Velactis. De markttoelating van dit droogzetmiddel is in alle Europese lidstaten geschorst, nadat er ernstige bijwerkingen zijn geconstateerd.

Mogelijk+terugroepactie+Velactis
© Pixabay

Dit besluit moet nog door het Comité Diergeneesmiddelen van de European Medicines Agency worden bekrachtigd, stelt staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) in schriftelijke antwoorden op Kamervragen van de VVD-fractie.

Ook gaf Van Dam, in antwoord op vragen van D66, aan dat bij een toelatingsprocedure de aantallen dieren in veldstudies relatief beperkt zijn. Hierdoor kunnen eventuele bijwerkingen onder de radar blijven en pas aan het licht komen als een product in de praktijk wordt toegepast.

Geregistreerd

'Bijwerkingen worden daarom altijd nauwlettend gevolgd en geregistreerd, zodat zo nodig van overheidswege ingegrepen kan worden', aldus de staatssecretaris.

In juni werden de eerste ernstige bijwerkingen gemeld. Gezonde koeien werden plotseling ziek. Sommige dieren konden niet meer zelfstandig staan of lopen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer