Goed jaar voor A-ware

Royal A-ware laat voor 2015 een duidelijke resultaatverbetering zien. Het realiseerde bij een iets lagere omzet een nettowinst van bijna 6 miljoen euro.

Het bedrijf boekte vorig jaar een omzet van 1,1 miljard euro. De omzet is weliswaar met 5 procent gedaald, maar volgens ceo Jan Anker van Royal A-Ware daalde die in verhouding minder sterk dan de marktprijzen voor zuivelproducten. Ondanks de omzetdaling wist Royal A-Ware vorig jaar het bruto resultaat (EBITDA) flink te verbeteren. Dit groeide met 46 procent naar 50 miljoen euro. Na belastingen bleef daarvan in 2015 een 33 procent hogere nettowinst over van 6 miljoen euro.

'We zijn in 2015 blijven investeren in onze positie als strategische partner in de agrifoodketen. Gezien de uitdagende marktomstandigheden zijn wij tevreden met het resultaat dat we mede dankzij onze medewerkers en partners hebben gerealiseerd.’ aldus Jan Anker, CEO van Royal A-ware.

Inkoop

De nieuwe kaasfabriek van Royal A-ware in Heerenveen zorgt niet voor een omzetgroei. Dit komt doordat voorheen kazen van andere kaasfabrieken werden aangekocht. Nu worden minder kazen aangekocht, omdat de kaasmakerij in Heerenveen voor een deel van de benodigde kazen zorgt.

Het familiebedrijf Royal A-ware, gespecialiseerd in het produceren, rijpen, versnijden en verpakken van kaas, room en dagverse zuivel. In verband met de sterk veranderlijke omstandigheden op de zuivel- en kaasmarkt spreekt Royal A-Ware voor 2016 geen omzet- of winstverachting uit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer