Uiendag voorbereid op slecht weer

De organisatie van Uiendag 2014 hoopt op mooi weer voor volgende week donderdag, maar mocht het tegenvallen dan kan de dag gewoon doorgaan.

Uiendag+voorbereid+op+slecht+weer
© Nieuwe Oogst

DLV'er Luc Remijn verwacht op de jaarlijkse uiendag van het Uien Innovatie en Kennis Centrum (UIKC) tussen de 750 en 1250 mensen.

Slecht weer kan het buitenprogramma minder geslaagd maken en te goed weer houdt boeren thuis voor het rooiwerk. Maar mocht het weer slecht zijn, dan is het terrein toegankelijk en de organisatie plaatst de extra grote tent op een toegankelijke plaats.

Extra rijplaten

De stevige regen in de laatste weken was de aanleiding om extra rijplaten te laten komen en de tent dicht bij de weg te plaatsen. De tent is dit jaar nog weer groter dan vorige keren. Volgens Remijn is het niet de opzet om te groeien met de UIKC-Uiendag.

De schaalgrootte past volgens hem helemaal bij de dag.

Twee rondleidingen

Bezoekers kunnen op 28 augustus kiezen uit twee rondleidingen. Bij de ene ligt het accent op gewasbescherming en rassen en bij de andere op bemesting.

Proefbedrijf Rusthoeve in Colijnsplaat presenteert samen met het UIKC zestien thema's met daarin veel korte, praktijkgerichte presentaties.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer