Rijnland wil project 'Bewust Boeren'

Met het project Bewust Boeren wil de agrarische sector in de regio Rijnland aan de slag met het verminderen van emissies van nutriënten op melkveebedrijven en van gewasbeschermingsmiddelen op akkerbouwbedrijven.

Ook moet het project een stimulans zijn voor het uitvoeren van blauwe diensten. Deze week heeft Projecten LTO Noord namens de collectieven Stichting gebiedscoördinatie Gouwe Wiericke en coöperatie De Groene Klaver een aanvraag gedaan voor POP3-subsidie voor dit project.

De LTO Noord-afdelingen Kaag en Braassem, Alphen-Nieuwkoop en Duin- en Bollenstreek zijn nauw betrokken geweest bij de formulering van het project.

Solar-drinkbakken

Het Europese geld is aangevraagd voor een aantal concrete investeringen, waaronder veertig mobiele solar-drinkbakken voor melkvee. Deze moeten vertrapping van slootkanten en daarmee de nutriëntenemissie tegengaan.

Als maatregelen tegen erfafspoeling bij melkveehouders zijn opvangputten voor mest- en voerplaatsen nodig, overkappingen van vaste mestopslag en dertig veegmachines.

Wasplaatsen

Voor akkerbouwbedrijven is geld aangevraagd voor de inrichting van een wasplaats met compostafbraak en een vloeistofdichte vul- en wasplaats met opvang en biologisch zuiveringssysteem.

Bedrijven voor de te nemen maatregelen worden geworven tijdens het project. De toegepaste verbeteringen moeten tot voorbeeld en inspiratie zijn voor andere bedrijven.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer