Onderzoek naar slib uit Dinkel

Overijssel - Waterschap Vechtstromen laat slib uit de Dinkel onderzoeken dat afgelopen week is neergeslagen tijdens hoogwater.
Grondeigenaren trokken bij het waterschap aan de bel, nadat de rivier buiten de oevers was getreden. Ze merkten op dat het achtergebleven slib op de oevers er anders uitziet dan normaal. In de winter treedt de Dinkel regelmatig buiten haar oevers. Afgelopen maand was dat echter ook het geval.
Volgens waterschap Vechtstromen is de meest logische verklaring dat de samenstelling van het slib nu anders is omdat het om een zomeroverstroming gaat. De stroomsnelheid van de Dinkel is dan lager en dus relatief meer slib slaat neer omdat het water niet zo snel wegstroomt.
Het waterschap heeft besloten om samen met de milieupolitie een monster van het slib te nemen en dit nader te onderzoeken. Over enkele weken volgt de uitslag. Intussen heeft Vechtstromen onderzocht of een mankement op de rioolwaterzuivering de oorzaak is. Bij de waterzuivering hebben zich echter geen problemen voorgedaan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer