Meld schade ijsstorm bij ZLTO

Veel verzekeraars weigeren een schadebedrag uit te keren na de ijsstorm van 23 juni. Een probleem waar met name leden met een intensief bedrijf tegenaan lopen, is dat zij wel zijn verzekerd voor stormschade, maar niet voor hagelschade. ZLTO vraagt leden die hiermee te maken hebben, zich te melden.

Meld+schade+ijsstorm+bij+ZLTO
© @WillemvZeeland

De belangenorganisatie heeft overleg gehad met verschillende verzekeraars. Een aantal verzekeraars heeft, mede als gevolg van dit overleg, inmiddels besloten om hagelschade, in die gevallen waar sprake is geweest van een storm, te dekken op grond van de stormschadeverzekering. Enkele kleinere verzekeraars en ook Delta Loyd keren deze schade uit.
Andere verzekeraars, waaronder Achmea en Aegon, stellen zich echter nog steeds op het formele standpunt dat de schade als gevolg van de ijsstorm niet wordt gedekt op grond van de stormschadeverzekering.
ZLTO zet het overleg en de pogingen voort om ook deze verzekeraars te overtuigen om er zo voor te zorgen dat getroffen boeren en tuinders krijgen waar ze naar de mening van de belangenorganisatie recht op hebben.
ZLTO roept leden die alleen voor stormschade zijn verzekerd, nadrukkelijk op om zich te melden via meldschade@zlto.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer