Nieuwe ontheffing ganzenbestrijding Flevoland

Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben de provinciale Faunabeheereenheid een nieuwe ontheffing verleend voor afschot van overzomerende grauwe ganzen.


Dit ter voorkoming van schade op agrarische percelen. De nieuwe ontheffing was nodig omdat de oorspronkelijke regeling eerder is afgekeurd door de rechter. De Vogel- en Natuurwacht Flevoland had beroep aangetekend omdat de regeling in haar ogen tekort schoot.

Uitspraak

Gedeputeerde Staten hebben in de nieuwe ontheffing rekening gehouden met de uitspraak van de rechter. Die vond het bestrijden van ganzen in de Oostvaardersplassen en in de bebouwde kom niet in de verordening passen.

Verjagen met ondersteunend afschot is vanaf 14 juli weer mogelijk van zonsopkomst tot zonsondergang. Wel is een aantal voorwaarden verbonden aan het gebruikmaken van de ontheffing. Deze zijn op te vragen bij de regionale faunabeheerder van FBE Flevoland.

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
Meer weer