Boeren in gesprek met omgeving

Om het negatieve beeld van het boerenbedrijf in de maatschappij te ontkrachten, gaan steeds meer afdelingen en leden in gesprek met hun omgeving. ZLTO Veghel staat met Local Factory op het Cultuur & Food Festival Fabriek Magnifique dat van 22 tot en met 24 juli wordt gehouden in Veghel.

Onder aan de silo kunnen bezoekers een stoeltje aanschuiven aan de Rollende Keukentafel, een verplaatsbare boerentafel met lokale producten. Onder het mom ‘aan tafel met de boer’ kunnen zij een gesprek aanknopen met boeren en tuinders, helpen met het doppen en schillen van verse producten en mogen zij een vorkje meeprikken.
Daarnaast tonen vijf boeren en kunstenaars van het project FoodLabPeel hun artistiek-maatschappelijke concepten. FoodLabPeel presenteert het moderne boerenbedrijf door middel van een koppeling tussen producten en kunst en design.
Ook scholieren van de lokale basisscholen hebben een plek in de Local Factory. Zij hebben zich laten inspireren door de moderne elementen op het boerenbedrijf, zoals de plukrobot, genetische variëteit, drones en melkmachines. De creatieve vruchten daarvan zijn terug te vinden op het Heilig Hartplein.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer