PvdA Twente wil steun voor boeren

De PvdA in de gemeente Hof van Twente pleit voor een reddingsplan voor boeren in de hele regio Twente. Dat plan moet boeren stimuleren over te schakelen van grootschalige landbouw op duurzame productie door de huidige gezinsbedrijven

Volgens voorzitter Fred Rijkens van PvdA Hof van Twente is voor de uitvoering een investering van zo'n 80 miljoen euro nodig. Als er niet meer wordt geinvesteerd in de agrarische sector, voorziet hij dat Twentse boerenbedrijven worden overgenomen door multinationals.

'Dat zijn grote bedrijven die geen enkele binding hebben met de regio', zei hij tegenover RTV Oost.

Tweede tak

Duurzaam investeren levert producten op waar de boer wel waarde aan toevoegt, stelt Rijkens. 'We moeten investeren in de sector. De boeren helpen met het ontwikkelen van een tweede tak, zodat zij minder afhankelijk worden van fluctuaties op de markt.'

Meerjarenplan

Hoeveel geld moet worden geïnvesteerd de komende jaren weet Rijkens nog niet precies. Hij noemt wel de 'Agenda van Twente'. Dat is een meerjarenplan dat is bedoeld om Twente in sociaaleconomisch opzicht te versterken.

In dat project is volgens Rijkens al zo'n 80 miljoen geïnvesteerd. Eenzelfde bedrag zou hij ook graag willen investeren in het reddingsplan voor de boeren in Twente.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer