Holland+Malt+verdubbelt+mouterijcapaciteit
Nieuws
© Holland Malt

Holland Malt verdubbelt mouterijcapaciteit

Holland Malt gaat de capaciteit van haar mouterij in Eemshaven verdubbelen. Deze maand start de bouw die eind 2017 moet zijn afgerond. Begin 2018 moet de uitbreiding operationeel zijn.

De bierproducent beschikt over twee mouterijlocaties: in Lieshout en in Eemshaven. Met de uitbreiding worden er in Eemshaven twee torens bijgebouwd.

Daarmee wordt de capaciteit verdubbeld van 140.000 ton naar 280.000 ton mout per jaar. Hiermee komt de totale capaciteit van de twee locaties op 405.000 ton mout per jaar.

Capaciteit

In de afgelopen vijf jaar wist Holland Malt haar capaciteit vanuit de huidige productielocaties al met 10 procent uit te breiden.

Door het slimmer plannen van preventief onderhoud draait de huidige mouterij inmiddels 24 uur per dag en zeven dagen per week.

Bierconsumptie

Dat blijkt dus niet voldoende. Daarom besloot de brouwer tot de capaciteitsuitbreiding. 'De wereldbevolking groeit, net als de bierconsumptie, en dus groeit de vraag naar mout', weet directeur Jos Jennissen van Holland Malt.

Over de periode 2014-2025 verwacht Jennissen een groei van de wereldwijde bierconsumptie van zo'n 15 procent. Momenteel is de helft van de productie bestemd voor Europa. De rest gaat naar Azië, Afrika en Latijns-Amerika.

Logistieke basis

De ligging aan de diepzeehaven Eemshaven biedt Holland Malt een sterke logistieke basis, zowel voor de aanvoer van brouwgerst als de uitvoer van mout.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 13°
  60 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
Meer weer