Perensector+toont+nieuwste+ontwikkelingen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Perensector toont nieuwste ontwikkelingen

Op de Perendag vandaag op het bedrijf Vogelaar Fruitcultures in Krabbendijke demonstreerde de perensector de nieuwste machines, teeltontwikkelingen en de mogelijkheden van Smartfarming.

De Perendag is een initiatief van NFO (Nederlandse Fruittelersorganisatie), ZLTO en Delphy.

Voor perentelers is het tweejaarlijkse evenement een mooie gelegenheid om zich op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen.

Bodembeluchters

Bij de mechanisatiedemonstraties waren naast de nieuwste spuitmachines, hoogwerkers en heftrucks dit jaar ook bodembeluchters te zien.

Delphy besteedde in de rondgang langs de demoproeven aandacht aan de organische bemesting, de bestrijding van perenbladvlo en de bestrijding van Stemphylium.

Nieuw dunningsmiddel

Ook was er veel belangstelling voor de toepassing van het nieuwe dunningsmiddel Brevis. In het demo-object lijkt de dunning goed te werken. De resultaten in de praktijk blijken echter sterk wisselend, is de ervaring van Delphy.

De toepassingen van smartfarming in de fruitteelt vormden ook een apart programma-onderdeel. Onder meer Belgische onderzoekers vertelden over de mogelijkheden van remote sensing en eventueel pleksgewijze behandelingen.

Negentig bedrijven en organisaties

Naast het inhoudelijke programma presenteerden zo'n negentig bedrijven en organisaties op een infomarkt hun producten en diensten.

De Perendag was vooral 's middags goed bezocht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  60 %
 • Donderdag
  4° / 1°
  50 %
 • Vrijdag
  7° / 1°
  70 %
Meer weer