Enters Reggedal ligt op tekentafel

Een team onder leiding van het waterschap Vechtstromen werkt aan herinrichting van het Enters Reggedal. De waterloop gaat over een lengte van 12 kilometer op de schop, een oppervlak van 160 hectare.

Aan het ontwerp nemen alle toekomstige beheerders deel: Enters Reggedal, Landschap Overijssel, familie De Wilde, Het Exoo en waterschap Vechtstromen. Verder zijn de gemeenten Wierden en Hof van Twente, de provincie en de Regionale stichting Enterse zomp nauw betrokken.

Vanaf begin van dit jaar is aan het schetsontwerp gewerkt. Dat schetsontwerp is inmiddels gereed. Daarna volgt de volgende stap: een meer gedetailleerd voorlopig en daarna een definitief ontwerp.

Gesprekken

Het waterschap voert ondertussen keukentafelgesprekken met alle perceeleigenaren die grenzen aan het Enters Reggedal. Daar worden ook wensen en meningen geïnventariseerd die waar mogelijk worden meegenomen in het ontwerp.

Het hele plangebied is opgedeeld in vijf deelgebieden. Van elk gebied is een schetsontwerp. Medio september wordt een publieksbijeenkomst gehouden waar de plannen worden gepresenteerd.

Uitvoering

Naar verwachting gaat het werk in het voorjaar van 2017 in uitvoering en zal tot en met de zomer van 2018 voortduren.

Het project Reggedal Enter maakt deel uit van het POP3 subsidieproject ‘De Reggemozaïek’.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer