Meevaller+voor+Vechtstromen
Nieuws
© Foto: Vechtstromen

Meevaller voor Vechtstromen

Waterschap Vechtstromen kan door herfinanciering rekenen op een langdurig rentevoordeel van jaarlijks 4 miljoen euro.

Het dagelijks bestuur wil de helft van de meevaller gebruiken om de schuldpositie bij te buigen en de andere helft reserveren voor investeringen. Het rentevoordeel ontstond door bestaande leningen over te sluiten voor een periode van vijftig jaar.

Besparingen

Daarnaast wil Vechtstromen extra besparingen doorvoeren. Dit kan de stijging van de lastendruk beperken en kunnen de belastingtarieven nog iets omlaag. De besparingen, van 2,4 miljoen euro in 2016, komen voort uit verminderde kosten voor het verwerken van rioolslib. Verder is het aantal investeringen teruggebracht.

Vechtstromen wil de heffing voor ongebouwd in 2016 verhogen met 1,73 euro per hectare tot 53,10 euro. Natuubeheerders gaan 18 cent minder betalen per hectare. De heffing voor ingezetenen stijgt met 1,37 euro tot 54,50 euro.

Weer

 • Zondag
  9° / 4°
  50 %
 • Maandag
  8° / 4°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  50 %
Meer weer