Getroffen bedrijven noodweer in kaart

Een werkgroep van GGD, Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven (GGzE) en ZLTO gaat in kaart brengen hoeveel en welke agrarische bedrijven in Zuidoost-Brabant vrezen voor hun voortbestaan na het noodweer en de vele regen.

Getroffen+bedrijven+noodweer+in+kaart
© zlto

Honderden boeren voorzien dat zij de schade als gevolg van verloren oogsten en vernielde kassen en stallen na de extreme regenval en hagelstorm niet te boven komen. De werkgroep gaat deze groep in kaart brengen en bekijken hoe ze de gezinnen hulp kan bieden.

Contacten zullen worden gelegd door ZLTO. ‘Mensen moeten weten dat ze ergens terechtkunnen met hun problemen’, zegt een GGD-woordvoerder. ‘ZLTO heeft ervaring met calamiteiten en gevolgen voor agrarische ondernemers, bijvoorbeeld ten tijde van de Q-koorts en de gekkekoeienziekte en de daaruit voortkomende ruiming van bedrijven.’

Uitstel van betalen belastingen

Voor ondernemers die zijn getroffen door de water- en hagelschade en die daardoor in tijdelijke liquiditeitsproblemen zijn gekomen, bestaat de mogelijkheid om bij de Belastingdienst uitstel voor het betalen van belastingen aan te vragen, zoals inkomstenbelasting, loonheffingen en vennootschapsbelasting.

Onder voorwaarden kunnen ondernemers gebruik maken van de Regeling Bijzonder Uitstel in de Invordering.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  17° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer