RFC leent 150 miljoen voor kennisvergroting

Royal FrieslandCampina (RFC) krijgt van de Europese Investeringsbank (EIB) een lening van 150 miljoen euro. Dat geld is bestemd voor de Research & Development-activiteiten van dit bedrijf in Europa.

RFC+leent+150+miljoen+voor+kennisvergroting
© Eib

Het is de eerste keer dat de EIB een lening verstrekt aan een bedrijf in de Nederlandse agrarische sector. 'We zijn trots dat we een Nederlands bedrijf, dat al zo lang bestaat, kunnen ondersteunen', stelt vicepresident Pim van Ballekom van EIB.

'Melk en melkproducten staan centraal in de voeding van veel mensen en het belang van R&D betreffende de producten die zij consumeren mag niet worden onderschat.'

Innovatiecentrum

FrieslandCampina zal de financiering gebruiken voor R&D-activiteiten in Europese faciliteiten. Daarvan wordt het grootste deel uitgevoerd in het eigen innovatiecentrum in Wageningen.

De activiteiten zullen zijn gericht op de gebieden voeding, food structuring, verpakking, procestechnologie, als ook aspecten die verband houden met zintuiglijke en dieetwensen in relatie tot zuivelproducten.

Gunstige omstandigheden

'De EIB-lening biedt ons de gelegenheid om onze Europese activiteiten op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en innovatie onder gunstige voorwaarden te financieren', stelt de financiële man van RFC Hein Schumacher.

Hij gaat ervan uit dat de activiteiten leiden tot de ontwikkeling van nieuwe producten, die daarmee bijdragen aan het resultaat van FrieslandCampina en zo aan het inkomen van de melkveehouder.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer