Aanleg zoetwaterleiding voor Goeree gestart

Evides Waterbedrijf is gestart met de aanleg van een watertransportleiding op Goeree-Overflakkee. De waterleiding is een compensatiemaatregel voor het Kierbesluit.

Aanleg+zoetwaterleiding+voor+Goeree+gestart
© Evides

De leiding start bij het nieuwe zoetwaterinnamepunt dat ten oosten van Middelharnis aan het Haringvliet wordt gebouwd. Vanaf dat punt legt Evides momenteel een 14 kilometer lange ruwwatertransportleiding aan naar het bestaande leidingnet.

De waterleiding maakt onderdeel uit van de Compenserende Maatregelen Kierbesluit en is in dit verband het eerste project dat op Goeree Overflakkee van start gaat.

Verzilten

De verwachting is dat de leiding eind 2016 grotendeels in de grond ligt. In 2017 worden de werkzaamheden afgerond en de terreinen in oorspronkelijke staat hersteld.

De compenserende maatregelen zijn nodig doordat het westelijk deel van het Haringvliet zal verzilten als gevolg van het Kierbesluit. In dat kader gaan in 2018 de Haringvlietsluizen open, ten gunste van de internationale vismigratie.

Landbouw

LTO Noord heeft jarenlang zich sterk gemaakt voor watercompensatiemaatregelen voor de land- en tuinbouw in de omgeving van het Haringvliet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer