Agro Werkt Onbeperkt biedt boer kansen

Een forse groep mensen heeft een arbeidsbeperking, bijvoorbeeld door een ziekte of handicap, maar wil wel graag aan de slag. Via Agro Werkt Onbeperkt biedt dat ook kansen voor agrarische ondernemers.

LTO Nederland vindt dat werken met mensen met een arbeidsbeperking goede mogelijkheden biedt voor boeren en telers. De organisatie geeft hier invulling aan via project Agro Werkt Onbeperkt.

Daarmee anticipeert LTO op de participatiewet en de banenafspraak voor mensen met ziekte of handicap.

Gemotiveerde arbeidskrachten

Boeren en telers hebben baat bij gemotiveerde arbeidskrachten die eenvoudigere werkzaamheden uit handen kunnen nemen. Overige werknemers kunnen zich hierdoor richten op andere werkzaamheden en hun kwaliteiten optimaal benutten.

Er wordt zo een efficiëntere bedrijfsvoering en daarnaast een divers personeelsbestand en een goede sfeer op het bedrijf gerealiseerd.

Sectorplan Agrarisch en Groen

Agro Werkt Onbeperkt is onderdeel van sectorplan Agrarisch en Groen en draait op samenwerking in vijf pilotregio's tussen LTO Nederland, UWV, SBCM, AOC Raad en de sociale werkvoorziening.

Het project is gestart om duidelijkheid te creëren en ondernemers te ondersteunen. Ondernemers kunnen online gebruik maken van de kennisbank.

Informatie

Bij de kennisbank is informatie te vinden over alles wat er komt kijken bij het in dienst nemen van arbeidsbeperkte werknemers. Daarnaast zijn er vijf films te vinden over de ervaringen van ondernemers uit verschillende sectoren.

Ondernemers die meer informatie willen over de Banenafspraak, Quotumwet of de mogelijkheden van werken met mensen met een arbeidsbeperking kunnen terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via (088) 888 66 88.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer