Familie+Winter+heeft+beste+veestapel
Nieuws
© CRV

Familie Winter heeft beste veestapel

De familie Winter uit Vriezenveen mag zich de trotse bezitter noemen van de 'Beste veestapel van Nederland'. Zaterdagmiddag, tijdens het CRV-Event 'Veestapel naar je hart', vond de finale van de CRV-competitie plaats.

Duizenden bezoekers trokken zaterdag naar het CRV-Event 'Veestapel naar je Hart' in de IJsselhallen in Zwolle, onder meer om de ontknoping te zien van de strijd om de 'Beste veestapel van Nederland'.

Deze strijd begon in maart met 115 deelnemers, van wie zaterdag zes finalisten in Zwolle voor het publiek verschenen, met een aantal van hun koeien. Ook werd een teaser getoond. Die van de winnaar staat hieronder.

Kerngezond

Jan en Tiny Winter en hun gezin werden de winnaars. Zij hebben een bedrijf waar de koeien kerngezond zijn, efficiënt produceren en waar veel aandacht is voor een hoge levensduur.

De strijd om de 'Beste veestapel van Nederland' werd voor de eerste keer gehouden.

Aandachtspunten

Mede door de grote publieksinbreng kan de wedstrijd worden gezien als een graadmeter van wat veehouders en betrokken burgers belangrijke aandachtspunten vinden in de moderne melkveehouderij.

Dat blijkt dus levensproductie. Organisator CRV had daarom met een aantal oude koeien in de ring een schot in de roos.

Big Boukje 192

Hoogtepunt daarbij was de huldiging van Big Boukje 192 van de familie Knoef uit Geesteren, die meer dan 200.000 kilo melk heeft gegeven. Een unicum, waarvoor ze een staande ovatie kreeg.

Volgens eigenaar Jos Knoef ligt dat aan de genen. 'Bij 100.000 kilo is het nog een kwestie van geluk én genetica. Dit is een enorme productie. Dan moet je goede genen hebben om dit te halen. Van vader Cash zitten ook dochters in Duitsland en Denemarken kort aan de 200.000 kilo. De stier vererft zoiets blijkbaar.'

Weer

 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
 • Maandag
  4° / 0°
  20 %
Meer weer