Volop+dochtergroepen+tijdens+CRV%2DEvent
Nieuws
© NieuweOogst

Volop dochtergroepen tijdens CRV-Event

CRV brengt zeven dochtergroepen, twee rasgroepen en een demonstratiegroep 'levensproductie' naar het 'Veestapel naar je hart'-event. Deze groepen zijn op zaterdag 11 juni in de IJsselhallen in Zwolle te zien.

Alle groepen zullen in de ring voor het publiek verschijnen. Daarnaast zijn ze de hele dag op het speciale ontmoetingsplein van dichtbij te bewonderen.

Bij de dochtergroepenpresentatie is de een thema-indeling gemaakt.

Levensduur

Onder het thema levensduur brengt CRV een demonstratiegroep van koeien op leeftijd met een hoge levensproductie, gemiddeld meer dan 100.000 kilo melk.

Verder worden rond dit thema de dochters van stieren Bruchter Passe (Kylian x Mr Burns) en de zwartbonte Delta Alonso (Atlantic x Shottle) getoond. Die laatste krijgt in augustus fokwaarde op basis van dochterinformatie. Daarnaast is er een demonstratiegroep van Flechvieh te aanschouwen.

Vruchtbaarheid

Van de goede eigenschappen die de populaire zwartbonte Delta Atlantic (Ramos x O Man) vererft, is dochtervruchtbaarheid (104) er één.

Rond dit thema komt ook een demonstratiegroep van het als vruchtbaar bekend staande MRIJ-ras in de ring.

Efficiëntie

Bouw Snowfever (Snowman x Goldwyn) vererft niet alleen een goed exterieur, maar ook efficiënte koeien.

Ook de roodbonte Cherokee van de Peul (Fender x Goldwyn) past met +6 procent voor Better Life Efficiëntie prima bij dit thema.

Productie

Willem's Hoeve Browning (Snowman x Ramos) is een goede exterieurstier (114) én een productiekanon. Dit laatste geldt ook voor Delta G-Force (Man-O-Man x Jordan). Hij vereft naast een flinke melkplas (+1.015 kilo) ook hoge gehalten (+0,13 procent vet en +0,09 procent eiwit).

Andere hoogtepunten van deze dag zijn: de verkiezing van de 'Beste veestapel van Nederland', de verkiezing van 'Young herdmanager of the year' en het minisymposium voor jonge veehouders: 'Farmtalk'.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  23° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  22° / 13°
  85 %
Meer weer