Oekra%C3%AFense+kipverwerker+snijdt+in+Veenendaal
Nieuws
© NVT

Oekraïense kipverwerker snijdt in Veenendaal

De Oekraïense kippenvleesproducent Myronivsky Hilboproduct (MHP) opent samen met partner Jan Zanbergen BV een uitsnijderij in Veenendaal.

Dat meldt MHP vrijdag in een persbericht. De nieuwe productielocatie van 1200 m2 wordt momenteel getest en zal naar verwachting zal begin juli worden opgestart.

MHP heeft c3,15 miljoen euro geïnvesteerd in de bouw van twee productie- en verpakkingslijnen in Veenendaal. Het bedrijf verwacht vanuit de nieuwe uitsnijderij haar klanten in Nederland en de rest van de EU beter te kunnen bedienen.

Partnerland

Volgens Anastasiya Sobotyuk, Director of IR and International Communications, bij MHP is Nederland een logisch partnerland.

‘In Nederlandse machinerie, kennis, verpakkingsmateriaal, ingrediënten en state of the art techniek investeerden we de afgelopen tien jaar enkele honderden miljoenen. We waarderen onze samenwerking met diverse Nederlandse partners enorm en leren veel.’

MHP heeft het afgelopen decennium een flinke groei doorgemaakt. In Oekraïne verwerkt het jaarlijks 332 miljoen kippen. Ter vergelijking: in heel Nederland worden zo'n 574 miljoen kippen geslacht. Het bedrijf is -deels met Nederlandse kennis- bewust opgebouwd,

Zorgen

De Nederlandse pluimveesector uit in de Volkskrant zorgen over de komst van Oekraïense kippenverwerker. De Nederlandse Vakbond voor Pluimveehouders is bang dat via MHP kippenvlees op de markt komt dat niet voldoet aan de hogere Nederlandse eisen voor dierenwelzijn. Dit is slecht voor imago van de pluimveesector, aldus de NVP.

Certificering

MHP zegt te werken volgens de hoogste Europese kwaliteitstandaarden. Zo heeft het bedrijf onlangs een BRC (British Retail Consortium)-certificering, klassering A, behaald.

Het dierenwelzijnsbeleid voldoet aan de Europese standaarden en regelgeving, aldus het bedrijf dat onlangs een partnerschap aanging met de Gezondheidsdienst voor Dieren voor de voortzetting van de al jarenlange training, expertise en controle.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
Meer weer