Sher%3A+Zembla+geeft+onjuist+beeld+%28video%29
Nieuws
© Afriflora

Sher: Zembla geeft onjuist beeld (video)

Rozenteeltbedrijf Sher Ethiopië zegt dat televisieprogramma Zembla een onjuist en oneerlijk beeld van het bedrijf heeft gegeven in de uitzending van woensdag 18 mei.

In een verklaring neemt Sher 'in krachtige termen afstand van de grove onjuistheden en onvolkomenheden die door Zembla zijn geschetst ten aanzien van de vermeende misstanden in de bedrijfsvoering van onze productiebedrijven in Ethiopië'.

'Wij betreuren het ten zeerste dat onze uitstekende reputatie op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, nu in de Nederlandse media op een volstrekt onjuiste en onacceptabele wijze wordt weergegeven', staat verder in de verklaring

Mogelijk juridische stappen

Sher beraadt zich op mogelijke (juridische) stappen tegen de redactie van het programma Zembla danwel de omroeporganisatie BNN-VARA om rectificatie van uitgezonden onjuistheden en onwaarheden af te dwingen.

Volgens Zembla leven medewerkers van Sher in armoede en worden zij onderbetaald.

Duurzaamheid

Ook zette het programma vraagtekens bij de duurzaamheid van de productie, terwijl de rozen van Sher wel Fairtrade gecertificeerd zijn.

Sher wordt door Zembla verder beticht van het gebruik van schadelijke gewasbeschermingsmiddelen en het gebruik van te veel water wat ten koste zou gaan van de plaatselijke bevolking.

Sher heeft ruim 500 hectare rozen in productie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  11° / 1°
  10 %
 • Maandag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer