Top PI scoort best op AutoFOM

Nakomelingen van de Top Pi eindbeer van Topigs Norsvin scoren het beste op AutoFOM. Dit is de uitkomst van de Warentest Mastferkel van Landwirtschaftskammer NRW in Duitsland.

Top+PI+scoort+best+op+AutoFOM
© Nieuwe Oogst

De Top Pi nakomelingen brachten €1,20 (Westfleisch uitbetaling) en €1,10 (Tönnies uitbetaling) per slachtvarken meer op dan het gemiddelde van de test. In alle combinaties met zeugenlijnen scoorde de Top Pi het best op gebied van AutoFOM.

Veel inzet

'We stoppen veel energie in de genetische vooruitgang van de Top Pi. De Warentest onderstreept onze inspanningen en laat zien dat de Top Pi de hoogste marges geeft', zegt Jean-Marie van Oort, directeur van Topigs Norsvin Nederland.

Een voorbeeld van de inspanningen is de opstart dit najaar van een nieuw state-of-the-art kernfokbedrijf in Duitsland. Daar wordt naast vitaliteitsprotocollen, genomic selection, individuele voeropname- en groeiregistratie de nieuwste van CT scannen afgeleide techniek gebruikt voor het bepalen van karkaskwaliteit.

Warentest Masstferkel

De Warentest Mastferkel vergeleek vier belangrijke Pietrain eindbeerlijnen in Duitsland. Sperma van deze lijnen werd gebruikt om op zes vermeerderingsbedrijven zeugen van vier verschillende zeugenlijnen te insemineren.

De inseminaties vonden plaats in mei 2014. De nakomelingen werden getest op proefstation Haus Düsse en geslacht door Westfleisch.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer