Case IH duikt met boer het veld in (video)

Case IH laat met Out in the field op YouTube zien hoe een klein aantal boeren in staat is voldoende voedsel voor de wereld te produceren.

Case+IH+duikt+met+boer+het+veld+in+%28video%29
© eigen foto Case IH

De serie opent met een introductie van boeren uit acht landen over de hele wereld.

De komende drie weken zijn kijkers getuige van de uitdagingen die deze boeren moeten overwinnen; van voorbereiding van het land tot en met de oogst.

Vanzelfsprekend

'De gemiddelde consument in de ontwikkelde wereld ervaart voedsel als een vanzelfsprekend iets', zegt Case IH topman Andreas Klauser. 'Het is gemakkelijk verkrijgbaar en relatief goedkoop.'

Maar weinig mensen weten precies hoe hun voedsel wordt verbouwd, aldus Klauser. 'In de Europese Unie is maar 5 procent van de bevolking werkzaam in het verbouwen van ons voedsel. In de Verenigde Staten slechts 2 procent.'

Tien boerderijen

Case IH wil hier met de internetserie verandering in brengen. Om de serie te maken, reisden de filmcrews naar Australië, Brazilië, China, Frankrijk, Duitsland, Roemenië, de Verenigde Staten en Zimbabwe om het leven op tien boerderijen vast te leggen.

Klauser: 'Ondanks alle verschillen was één ding hetzelfde bij al deze klanten: de trots die zij hebben in hun dagelijks werk en het voeden van de wereld'.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer