Miljoenen euro's steun voor groente en fruit

Er komen miljoenen euro's aan Europese subsidie beschikbaar voor de promotie van groente en fruit.

Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken heeft hierover met vertegenwoordigers van de Nederlandse tuinbouw overeenstemming bereikt.

Om de consumptie van groente en fruit te verhogen, zal de Gemeenschappelijke Markt Ordening (GMO) Groente en Fruit worden benut voor marketing en productvernieuwing.

Miljoenen euro's

Uit de GMO Groente en Fruit kunnen potentieel tientallen miljoenen euro's worden ingezet voor de tuinbouwsector. Dat staat in een brief die de staatssecretaris naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Van Dam: 'Zowel vanuit het oogpunt van gezondheid en duurzaamheid, als in het belang van de tuinbouw, is het belangrijk om de consumptie van groente en fruit te vergroten'.

Marktgericht

In overleg met de sector heeft de staatssecretaris besloten de GMO Groente en Fruit aan te wenden voor verdergaande verduurzaming, marktgericht produceren en verbetering van de afzetstructuur.

De inzet op productvernieuwing, verduurzaming en marketing moet helpen om de positie van de tuinbouw als wereldmarktleider te behouden en versterken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer