Planning is alles

Planning+is+alles
© Peter Roek

Pasen is weer voorbij. Wij hebben op ons bedrijf dit jaar voor de vierde keer 'Zoek en Raap je eigen paasei' georganiseerd. Het was weer een drukke, leuke en gezellige dag. Op deze manier toveren we weer een glimlach op vele kindergezichtjes. Voor ons een mooie kans om de sector te promoten. Deze paasactiviteit is zeker voor herhaling vatbaar.

Wij doen als bedrijf veel aan promotie, zowel voor ons bedrijf als voor de totale sector. Omdat een aantal jaren geleden een woonwijk vlakbij ons bedrijf (op 260 meter afstand) gebouwd is, is het erg belangrijk dat de buren weten wat er bij ons bedrijf gebeurt. Gelukkig is de band met onze 'buren' zeer goed. We proberen rekening te houden met elkaar.

We zijn nu bezig om een stal te bouwen voor Freiland-kippen (vrije uitloop). Dan heb je echt je buren nodig. We hebben dan ook vooraf een middag en een avond georganiseerd, waarbij buren konden komen kijken naar onze plannen, vragen konden stellen, ideeën opperen en vooral even bijkletsen.

Gelukkig had niemand bezwaar tegen onze plannen en de vergunning bij de gemeente is snel rondgekomen.

Nu zijn we druk bezig om alles op een rijtje te zetten: wat hebben nodig, wat gaat het kosten, doen we het zelf of laten we het doen en door wie dan? We hebben bijvoorbeeld alleen al ruim 1,5 kilometer hekwerk met poorten nodig, een overdekte uitloop aan de stal, groenvoorziening et cetera.

Maar ook de planning is erg belangrijk. Wij moeten onze hennen gaan bestellen. Dus wanneer worden de eieren uitgebroed? Bij welke opfokker komen ze en wanneer kunnen wij ze dan bij ons ontvangen? Dan moet de rest wel helemaal klaar zijn. Erg spannende tijden dus.

We hopen eind augustus klaar te zijn zodat de hennen in september bij ons bedrijf hun nieuwe thuis vinden.

Gelukkig lopen alle andere zaken op het bedrijf goed, de onbehandelde hennen zien er goed uit. Andere koppels lopen prima op schema. De prijzen na Pasen gaan snel onderuit, maar stabiliseren zich hopelijk snel. We hopen op een mooie, goede zomer en een goed (rustig) najaar.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer