Boerenprotest Bodegraven tegen plaggen

Leden van LTO Noord Bodegraven en agrarische natuurvereniging De Parmey rukken vanavond uit in een protestoptocht naar het gemeentehuis van Bodegraven met twintig tractoren en kiepers erachter.

Boerenprotest+Bodegraven+tegen+plaggen
© Nieuwe Oogst

De veehouders, werkzaam aan de Meije en de Oude Rijn, zijn zeer ontstemd over het plan voor de aanleg van een ecologische verbindingzone tussen de Nieuwkoopse en de Reeuwijkse Plassen.

Natuurmonumenten en Grontmij hebben een plan daartoe gepresenteerd, waarbij ze 100 hectare landbouwgrond willen afplaggen tot een diepte van 40 centimeter met ‘nieuwe natuur’ tot doel.

Petitie

Vanavond bieden LTO Noord en De Parmey tijdens een raadsinformatieavond in Bodegraven een petitie aan bij het gemeentebestuur, raadsleden van gemeente Bodegraven-Reeuwijk en gedeputeerde en provinciale statenleden van provincie Zuid-Holland.

De verbindingszone wordt onderdeel van het Nationaal Natuur Netwerk. De boeren zijn tegen een nieuw bestemmingsplan dat de aanleg van de verbindingszone op de voorgestelde wijze mogelijk maakt.

Intensiever

Zij onderkennen het belang van een ecologische verbindingszone maar stellen dat door het grootschalig afplaggen agrarisch gebruik nagenoeg onmogelijk wordt. Daardoor zullen bedrijven intensiever moeten werken, verwachten ze.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer