Energie besparen Salland in beeld gebracht

LTO Noord Salland en regio Zwolle laten in een folder zien dat energie besparen en bewust verlichten in de agrarische sector goed mogelijk is.

Energiebesparing op (agrarische) bedrijven en lichtuitstraling op het platteland zijn maatschappelijk actuele onderwerpen.

In samenwerking met Regio Zwolle en met een bijdrage van provincie Overijssel is project Energiebesparing en Bewust Verlichten uitgevoerd. Dat gebeurde met ondersteuning van gemeenten Raalte, Hellendoorn en Olst-Wijhe.

Kennis en technieken

Energiebesparing is iets voor alle staltypen, dus zowel rundvee-, varkens- en pluimveestallen. Ervaringen leren dat met de kennis en technieken van nu de lichtuitstraling uit stallen tot een minimum is te beperken, maar dat er ook behoorlijk wat is te verdienen op de energierekening.

Drie demobedrijven hebben een intensief traject doorlopen in dit project en hebben maatregelen getroffen. Niet alleen is op deze bedrijven veel energie bespaard, ook is de lichtuitstraling op het melkveebedrijf met maar liefst 98 procent verminderd.

Eindresultaat

Als eindresultaat staat in de folder een aantal praktische maatregelen genoemd. Zo kunnen boeren en hun installateurs zelf zien wat mogelijk is op het bedrijf om zowel energie te besparen als de lichthinder te verminderen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer