Atlantic+blijft+koploper+stierindexen
Nieuws
© Talentino Nieweu oogst

Atlantic blijft koploper stierindexen

Ramos-zoon Delta Atlantic blijft aan kop bij de stierindexen zwartbont. De stier voegde zelfs 14 punten NVI aan zijn conto toe.

Bij roodbont staat Fender-dochter Camion van de Peul nog altijd fier aan kop.

De Nederlandse stierindexdraai van het GES heeft een aantal interessante 'debutanten'. Bij roodbont is dat de Fiction Rf-zoon De Vrendt Reality. Deze stier kreeg zijn eerste dochterinformatie in zijn fokwaarde en steeg daarmee maar liefst 54 punten NVI. Daarmee komt de stier op 221 NVI.

Datzelfde geldt ook voor enkele Lawn Boy Red-zonen als Delta Scofield (215 NVI) en de Kampen-stier Red Cliff (198 NVI).

Eerste dochters

Verder kreeg de Kampen-stier Talentino de eerste dochters uit zijn fokperiode in de fokwaarde. Na een goede groep te hebben getoond op de NRM is er nu iets minder goed nieuws, de stier daalde licht qua NVI. Wel handhaaft de stier zich met 183 punten NVI in de top 40.

Een opvallende zwartbontdebutant is de Goldwyn-zoon Etazon Valencio met 257 punten NVI. Weliswaar de zoveelste Goldwyn-zoon, toch weet de stier qua exterieur met 112 voor totaal exterieur behoorlijk de aandacht op zich te vestigen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  11° / 4°
  20 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  60 %
Meer weer