The+Greenery+ziet+nettowinst+stijgen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

The Greenery ziet nettowinst stijgen

Groenten- en fruitafzetorganisatie The Greenery lijkt afgelopen jaar wat uit het dal te zijn geklauterd. Het nettoresultaat van 2015 komt met ruim 4 miljoen euro hoger uit dan voorgaande jaren.

Het jaar 2015 werd afgesloten met een omzet van 1,1 miljard euro, 2 procent hoger dan in 2014. Dat bevestigt een woordvoerder van The Greenery. De cijfers zijn een voorproefje van het Jaarverslag dat woensdag wordt gepresenteerd.

Het verkochte volume daalde wel, maar de hogere prijzen brachten toch omzetgroei. 'De trend van afkalven is gestopt', zei ceo Steven Martina maandag in het Financieele Dagblad over deze cijfers.

Ambitie

Volgens de nieuwe topman van The Greenery, die eind februari werd aangesteld, is het zijn inzet om een deel van het verloren terrein weer terug te winnen.

'Onze ambitie is om ons marktaandeel te verdubbelen tot 30 procent', stelt hij in het Financieele Dagblad. Vorig jaar bleef The Greenery nog steken op een winst van 1 miljoen, dankzij de verkoop van diverse deelnemingen en onroerend goed.

Weer

 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer