Dikke+biologische+plus+AgruniekRijnvallei
Nieuws
© AgruniekRijnvallei

Dikke biologische plus AgruniekRijnvallei

Coöperatie AgruniekRijnvallei boekte in de tweede helft van 2014 een omzetstijging van 30 procent in biologische veevoeders. Het gaat globaal van 30.000 naar 40.000 ton. Alle diergroepen droegen bij aan deze groei.

AgruniekRijnvallei (AR) verwacht voor het komende jaar dat de biologische sector gestaag verder groeit. 'Waarbij ook de biologische melkveehouderij goede marktvooruitzichten heeft.'

Het evenwicht tussen vraag en aanbod in combinatie met een professionele aanpak in de sector leidt tot een sterk marktsegment in de Nederlandse markt. 'Dat komt mede door de oprichting van Biomeerwaarde Ei.'

Vruchten afwerpt

De coöperatie verklaart de groei door haar jarenlange investeringen in de biologische sector. 'Die professionele aanpak werpt zijn vruchten af. De oprichting van AR Biologisch bekrachtigt deze aanpak.'

Door de bereikte schaalgrootte is het volgens AgruniekRijnvallei ook mogelijk tegen een scherpe kostprijs te produceren. 'Dat komt ten goede aan de biologische afnemers.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
Meer weer