Meer grond weidevogels Krimpenerwaard

Natuurorganisatie het Zuid-Hollands Landschap voegt na slim samenspel met grondbedrijf AW Groep in Lisse in één keer bijna 3 hectare toe aan het beschermde weidevogelgebied in de Krimpenerwaard.

Meer+grond+weidevogels+Krimpenerwaard
© Zuid-Hollands Landschap

In ruil voor financiële steun bij deze aankoop kan het bedrijf uitbreiden op voormalige grond van het Zuid-Hollands Landschap, een aangrenzende groensnipper van ongeveer een halve hectare groot.

In ruil daarvoor gaf AW Groep financiële steun bij een strategische aankoop van 3 hectare midden in het waardevolle, beschermd weidevogelgebied Oudeland bij Ouderkerk aan den IJssel. Dat betrof een derde van het benodigde bedrag; de rest is opgebracht door de achterban van het Zuid-Hollands Landschap.

Bezoek Statencommissie

De ruil is woensdag bekendgemaakt tijdens een bezoek van de Statencommissie Duurzame Ontwikkeling aan de Krimpenerwaard. Provincie Zuid-Holland is verheugd over de samenwerking en zorgde voor de benodigde toestemming.

'Dit is innovatief natuurbeheer in optima forma', stelt Han Weber, gedeputeerde Groen van provincie Zuid-Holland. 'Ondernemers, overheid en natuurbeheerders helpen elkaar, zodat iedereen er beter van wordt. En er komt geen cent provinciale subsidie aan te pas.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer