Instanties: controle 154 glastuinders

De Zuid-Hollandse waterschappen Hollandse Delta, Delfland en Schieland en de Krimpenerwaard controleren met de omgevingsdiensten dit jaar 154 glastuinbouwbedrijven.

Instanties%3A+controle+154+glastuinders
© Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard

Bedrijven die niet in de selectie zitten, kunnen daarnaast nog door een individuele controlerende instantie worden bezocht. Bijvoorbeeld als een specifieke wetswijziging is doorgevoerd.

Al enkele jaren voeren omgevingsdienst DCMR, Nederlandse Voedsel- en Waren autoriteit (NVWA), waterschap Hollandse Delta, hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en Hoogheemraadschap van Delfland samen en voor elkaar controles uit in de glastuinbouw.

Het toezicht op deze sector wordt 'slagvaardiger en efficiënter', melden de instanties, nu waterschappen en omgevingsdiensten ook op elkaars voorschriften gaan controleren.

Naleven

Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de bedrijven geneigd is om de voorschriften na te leven. 'Dit is een goede ontwikkeling en zou nog verder moeten groeien', stellen de instanties in een persbericht.

'Als het naleven van regels en voorschriften bij alle bedrijven de norm is, kunnen de controles worden verminderd. De betrokken handhavende overheden kunnen het toezicht dan beter afstemmen op het gedrag van de ondernemers.'

Lozingen

Tijdens de controles wordt onder meer gekeken of de technische apparatuur voldoet aan de eisen en of lozingen van water op de riolering en sloot is toegestaan en geen bedreiging vormen voor de waterkwaliteit.

Daarnaast kijken de handhavers naar het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  9° / 6°
  80 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 7°
  5 %
Meer weer