Volop boeren langs Tourparcours

Boeren en tuinders in de provincies Zuid-Holland en Utrecht trekken met allerlei creaties de aandacht langs het parcours van de Tour de France.

Volop+boeren+langs+Tourparcours
© Erik Roelfsema

Zo heeft de pr-commissie van LTO Noord Voorne-Putten een metershoge wierenfiets van strobalen langs de N218 gemaakt.

'Dit is een uitgelezen mogelijkheid om ons als agrarische sector op een positieve wijze te laten zien', zegt agrariër Martijn van Marion, een van de initiatiefnemers.

De fiets van strobalen trekt deze week al volop de aandacht. 'Aan publiciteit hebben we niet te klagen. We kunnen ons verhaal doen en kenbaar maken wat we allemaal doen op Voorne-Putten. We hebben hier immers een groot diversiteit aan sectoren: glastuinbouw, veeteelt en akkerbouw.

Groene Hart

Ook langs de N228 tussen De Meern en Gouda staan veel creaties langs het parcours. De Tour doet op zondag 5 juli het Groene Hart aan. De renners rijden vanuit Utrecht over de N207 door Haastrecht (gemeente Krimpenerwaard) naar de finish bij Neeltje Jans (Zeeland).

Langs de N228 staan bij Haastrecht tientallen balen die door scholieren van plaatselijke basisscholen zijn beschilderd. Ook veel boeren langs deze provinciale weg hebben creaties staan.

Verder is bij veevoederfabriek De Samenwerking bij Hekendorp een fiets in het grasland gemaaid. Ook op locaties rond het parcours, zoals in de Krimpenerwaard trekken boeren de nodige aandacht.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer