Boer Groningen krijgt geld voor architect

Natuur- en landschapsvereniging Wierde en Dijk start samen met provincie Groningen een pilot om boeren te stimuleren onder architectuur een schuur of stal te laten bouwen.

Boer+Groningen+krijgt+geld+voor+architect
© Geert Job Sevink

Wierde en Dijk wil hiervoor een Stimuleringsfonds Agrarisch Landschappelijk Bouwen in het leven roepen om boeren financieel tegemoet te komen bij de kosten voor een architect.

Vijf boeren kunnen meedoen aan de tweejarige pilot. Zij kunnen voor het inschakelen van een architect maximaal 6.000 euro ontvangen. Daarbovenop krijgen ze maximaal 25.000 euro subsidie voor de meerkosten bij de bouw.

Architectenmarkt

Volgens voorzitter Attie Bos van Wierde en Dijk willen boeren graag onder architectuur een schuur of stal bouwen, maar weten zij niet hoe ze aan een architect moeten komen. De vereniging houdt daarom samen met acht architecten een architectenmarkt voor de boeren die bouwplannen hebben.

Volgens de natuur en landschapsvereniging hebben ontwikkelingen in de laatste decennia geleid tot bouw van standaardmodellen uit een catalogus, die niet passen bij de bestaande boerderij en detoneren in het landschap.

Bos wijt de snelle veranderingen aan schaalvergroting, de verplichte vervanging van asbesthoudende golfplaten, het loslaten van het melkquotum en de aardbevingsproblematiek.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  55 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer